duminică, 9 ianuarie 2011

Stim oare cu ce ne confruntam? (III)


...continuare...

Sursa imagine: www.ziare.com
9. Parfumurile sintetice pot avea peste 200 de ingrediente în compoziția lor, dar pe etichetă nu veți găsi decât denumirea "Parfum/Fragrance". La ora actuală există în lume aprox. 3.000 de arome produse pe cale sintetică. Ca și efecte adverse se pot enumera: vomă, migrene, alergii, tuse violentă, amețeală, iritații ale pielii, hiperpigmentare.

10. Vopselele sintetice le poți recunoaște pe etichetă după denumirea FD$C sau D$C urmate de o culoare și un numar. De exemplu: FD$C Red No. 6 / D$C Green No. 6. Aceste vopsele sintetice sunt considerate a fi cancerigene, așa că pe cât posibil, încercați să le evitați.


11. Chloroacetamide / Acetamide: Conservant ce poate cauza alergii, iritații, boli ale aparatului reproducător, cancer. Are un efect foarte toxic, demonstrat științific, asupra organismului uman. Se găsește în geluri de duș, șampoane, anumite tipuri de balsam de păr.

12. BHA: Parfum și antioxidant. Poate cauza cancer, probleme ale sistemului imunitar, având efect toxic asupra organelor interne și, în special, asupra sistemului endocrin (probleme hormonale). Este regăsit cu precădere în produsele de machiaj (mascara, fond de ten, creion dermatograf), dar și în creme cu efect anti-îmbătrânire.

13. P-Phenylendiamine și Rescinolul: Substanțe sintetice utilizate în industria vopselelor de păr. P-Phenylendiamine poate cauza alergii puternice, chiar arsuri, cicatrici boli ale sistemului nervos și cancer. Rescinolul este un iritant puternic pentru piele, având efect toxic asupra țesuturilor.

14. Gudronul de carbune este utilizat în tratarea eczemelor, psoriazisului și a altor afecțiuni ale pielii. Se folosește ca bază pentru vopseaua de păr, la fabricarea cremelor anti-mâncărime și în cele destinate tratamentelor scalpului (șampoanele anti-mătreață). Produsul este cancerigen și provoacă afecţiuni precum astm şi dureri de cap. Pe eticheta produselor este menţionat ca FD&C sau D&C.

15. Ftalații au fost subiectul mai multor controverse. Femeile însărcinate, care sunt expuse acestei substanțe, prezintă un risc ridicat de a avea copii cu afecțiuni pulmonare și  malformații congenitale atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. De asemenea, afectează celulele spermatice şi pot provoca feminizarea bărbaţilor. Această substanță se găsește și în biberoanele de plastic pentru copii și în diferite produse cosmetice.

16. Toluenul se găsește în lacuri de unghii și vopsele de păr. Este toxic pentru sistemul nervos central și poate provoca amețeli și dureri de cap. Expunerile mărite pot duce la malformații congenitale și avort spontan.

17. Propylene Glycol poate fi regăsit în șampoane, soluții anti-acneice, geluri de duș, demachiant, pastă de dinți, ca bază și umectant în parfumurile sintetice. Ca și efecte adverse se pot enumera: alergii, reacții neurotoxice, perturbări de dezvoltare și hormonale.

Gata!!! Cu ocazia altor postări o să mai adaug informații și despre alți compuși!!! 

1 comentarii:

Gata, de maine nu va mai torturez... :) Incep sa scriu despre lucruri frumoase. Adica o sa vedeti ca se poate si fara acei "monstruleti". Urmariti in continuare! Veti avea numai de castigat!! Promit! ;)

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More