vineri, 7 ianuarie 2011

Stim oare cu ce ne confruntam? (II)

…continuare…

Sursa imagine: www.ewg.org
6. Triclosanul este utilizat cu precădere pentru săpunurile lichide și soluțiile antiacneice. Se găsește, de asemenea, și în compoziția antiperspirantelor, pastei de dinți, produselor de igienizare a locuinței. Acesta are un puternic rol antibacterian, distrugând bariera de protecție a pielii. Ca și efecte adverse se pot menționa: perturbarea sistemul imunitar, dezechilibru hormonal (în special asupra tioridei), a fost declarat ca fiind unul din factorii principali ai apariției cancerului de sân.
7. Clorihidratul de aluminiu se regăsește în principal în antiperspirante și deodorante. Este responsabil de blocarea transpirației motiv pentru care, toxinele, neavând pe unde să fie eliminate, se acumulează la
nivelul ganglionilor limfatici și sub formă de noduli mamari. S-a demonstrat legătura dintre cantitatea de aluminiu acumulată la nivelul creierului și apariția bolii Alzheimer.
8. Uleiul mineral și derivatele sale (parafina și alte petrochimicale) sunt amestecuri de hidrocarburi aromatice parafinice și naftenice obținute prin distilarea (rafinarea) petrolului. Ele pot însuma și până la 10% din produsul cosmetic și sunt folosite pentru prețul lor scazut, o mare stabilitate și o usoara integrare în orice formulă. Când sunt folosite în cosmetice, ele blochează porii și inhiba funcțiile naturale ale pielii. Este folosit cu precădere pentru fabricarea uleiurilor/cremelor pentru bebeluși, dar si pentru adulti. O altă întrebuințare este ca ulei pentru transformatoare. Încă o paralela drăguță, nu?
to be continued...

2 comentarii:

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

In curand va voi impartasi lucruri muuult mai frumoase!! :)

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More