miercuri, 31 august 2011

Masajul facial pentru un ten luminos

Sursă imagine:  http://laclic.net
Dacă maxima „Mens sana in corpore sano” şi-a câştigat pe deplin reputaţia, atunci aceelaşi principiu ar trebui să se aplice şi pentru „Minte relaxată într-un corp relaxat”.
Anul trecut, în primăvară, mă apucam de primul curs de masaj, atrasă fiind de metodele complementare de tratament. Peste o săptămână o să închei acest ciclu, şi o să devin Tehnician Maseur. Mă bucur că am făcut alegerea de a mă înscrie la şcoala de masaj Naturist Med, loc unde am găsit oameni devotaţi şi pasionaţi, cu dorinţa de a te învăţa cât mai multe (nu numai despre masaj) şi care s-au axat în special pe partea practică.
Am vorbit data trecută, pe scurt, despre câteva din
efectele masajului. Astăzi vreau să detaliez un pic  deoarece cred că este important ca şi tu să ştii cât de mult bine ne poate face o simplă atingere.
Masajul poate fi considerat prima metodă de tratament pe care a încercat-o omul. Instinctual, atunci când te doare ceva, ai tendinţa să fricţionezi zona respectivă, aşa-i?
Masajul are nenumărate beneficii, dintre care doresc să le evidenţiez pe următoarele:
  • Stimulează circulaţia sângelui – ceea ce duce la o mai bună hrănire a ţesuturilor;
  • Elimină toxinele prin dislocarea şi preluarea acestora de către sistemul circulator şi cel limfatic;
  • Realizează un uşor peeling, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii;
  • Prin utilizarea de uleiuri, pielea este puternic hidratată, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii şi aspectului acesteia;
  • Reduce celulita şi redă elasticitatea şi tonicitatea pielii;
  • Pe plan psihic se produce o relaxare profundă, determinată de o respiraţie şi o circulaţie mai bună. Stările de stres, anxiozitate, agitaţie sau apatie vor fi înlocuite de relaxare, pozitivism şi bucurie;
  • Chiar dacă nu avem cunoştiinţe în domeniu, putem activa meridianele energetice ale corpului, deblocând centrii şi putem restabili curgerea benefică a fluxului de energiei prin organismul nostru.
Deoarece consider că este un subiect de interes aş dori să îmi opresc atenţia în această postare, în mod particular, asupra masajului facial.
De multe ori am văzut femei care atunci când îşi aplicau crema de faţă, executau manevre greşite, care nu fac bine tenului.
Pielea feţei, fiind un tegument destul de sensibil, trebuie tratată cu mişcari uşoare, marea majoritate orientate de jos în sus şi nu invers (şi-aşa gravitaţia nu ne ajută!).
Pe faţă se pot aplica neteziri la nivelul bărbiei (trăgând în sus spre lobul urechii), în jurul gurii (dinspre centru spre unghiul extern),  pe sub pomeţi (începând de la aripile nazale înspre zona temporală), pe frunte (tot cu mişcări orientate de jos în sus, dar un pic oblic, ajungând tot la zona tâmplelor), pe sprâncene (de la unghiul intern spre cel extern) şi pe unghiul extern al ochilor (formând cu degetul mare şi arătătorul un unghi de 30o, cu vârful începând de la coada ochiului). Acestea au rolul de a reduce ridurile de expresie.
Poţi să aplici de asemenea, frământări şi ciupituri uşoare pe musculatura obrajilor. Acestea au rolul de a îmbunătăţii circulaţia şi a creşte tonicitatea musculară şi a pielii. Frământările se realizează prin prinderea musculaturii între degetul mare şi celelalte degete (ca pe un aluat) şi strângerea acesteia cu o presiune medie.
Pentru un efect profund, poţi aplica fricţiuni circulare pe toate liniile enumerate la netezire, precum şi pe musculatura obrajilor. Încheie mereu cu manevre de neteziri uşoare.
Eu am început să îmi aplic aceste manevre de 2 ori pe zi (dimineaţa şi seara), iar rezultatele încep să se vadă uşor-uşor.
În postarea despre Tipurile de ten şi cum se tratează corect am vorbit şi despre uleiurile pe care le poţi folosi pentru a realiza un masaj eficient, în funcţie de necesităţile specifice pielii tale.
Sper că aceste câteva sfaturi îţi vor lumina faţa şi-ţi vor oferi încredere în tine!

Notă:
Asigură-te că tenul şi mâinile tale sunt curate înainte de începe masajul facial şi că părul este strâns cu o bentiţă!
Persoanele care suferă de ten cu acnee sunt sfătuite să nu execute aceste manevre de masaj pe zonele cu pustule!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More