vineri, 15 iulie 2011

Masaj pentru trup si suflet

Sursa imagine: www.divert.ro
Masajul – ce poate fi mai bine după o zi obositoare de muncă? Numai când te gândeşti şi îţi vine să “torci” de plăcere!
Masajul aduce relaxare, deconectează mintea de la tumultul vieţii cotidiene, detensionează musculatura, îmbunătăţeşte circulaţia în corp, contribuie la hrănirea celulelor şi detoxifică organismul. Prin reflexologie şi masaj terapeutic se produc şi efectele medicale de vindecare a diverselor probleme de sănătate.  
Masajul nu trebuie perceput ca un moft, ci ca o necesitate pentru o viaţă sănătoasă. Popoarele estice îi folosesc
puterea tămăduitoare de peste 4.000 de ani. 
Tehnicile de masaj se combină foarte bine cu aromoterapia, aceasta din urmă crescând valoarea efectului terapeutic al masajului prin beneficiile uleiurilor esenţiale.
Aşa cum am scris şi în alte postări, uleiurile esenţiale nu se folosesc niciodată propriu-zis, ci numai diluate în uleiuri de bază.
Pentru masajul feţei, îţi recomand să foloseşti ca ulei de bază, uleiurile de jojoba, cânepă sau sâmburi de struguri, benefice pentru toate tipurile de ten.
Pentru tenul uscat, poţi dilua în uleiul de bază un amestec de ulei esenţial de ylang-ylang şi portocale. Benefice pentru acest tip de ten sunt şi uleiurile de sâmburi de caise şi uleiul de argan – acestea sunt tot uleiuri purtătoare.
Pentru tenul normal şi/sau mixt, în uleiul de bază se pot dilua uleiuri esenţiale de ylang-ylang, lavandă sau rozmarin.
În cazul tenului gras şi/sau cu tendinţe accneice, uleiurile esenţiale benefice sunt cele de lavandă, arbore de ceai sau bergamotă.
Pentru masajul somatic poţi să foloseşti ca bază purtătoare, uleiul de măsline, sâmburi de struguri sau susan. Pentru un efect relaxant, diluează în uleiul de bază câteva picături de ulei esenţial de lavandă, iasomie, lemn de trandafir, oregano sau vanilie. Poţi adăuga în amestec şi ulei de muşeţel.
Dacă doreşti un masaj cu efect revigorant, cele mai benefice uleiuri esenţiale sunt cele de rozmarin, mentă, arbore de ceai şi/sau lime (în cazul răcelilor, efectul este obţinut cu ajutorul uleiurilor de eucalipt sau camfor).
În cazul combaterii celulitei poţi dilua uleiuri esenţiale de scorţişoară, piper, paprika, lemongrass, grapefruit, chiparos. Atenţie însă – primele 3 uleiuri menţionate sunt foarte concentrate şi foarte puternice, aşa că îţi recomand să faci întâi un test de toleranţă.
Pentru masajul terapeutic, în opinia mea, cel mai bune uleiuri esenţiale sunt cele de eucalipt şi rozmarin datorită efectului de îmbunătăţire a circulaţiei sangvine, a efectului revigorant, reconstructiv şi de creştere a tonusului muscular.
Profesorul meu de masaj spunea: Sănătatea este a celor care o merită! Aşa că faceţi tot ce puteţi pentru a vă îmbunătăţii starea de sănătate!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More