marți, 31 mai 2011

Epilarea cu zahăr


Sursă imagine:www.promoafaceri.com
Eu şi durerea nu ne prea înţelegem... Aşa că atunci când vine vorba de epilare, este o problemă! La ceară mai rezist cum rezist, dar dacă vreţi să mă „torturaţi”, apropiaţi de mine un epilator şi o să vedeţi rezultatul :)
Deşi persoanele în cauză" cunosc metodele pe care le au la îndemână pentru a realiza acest proces, revin cu o scurtă prezentare a acestora.
Cea mai cunoscută metodă este epilarea cu ceară cosmetică. Beneficiile ar fi că este destul de rapidă şi are rezultate mulţumitoare, care durează ceva timp (în funcţie de fiecare persoană în parte).  Ca şi preţ, în funcţie de opţiunea pe care o alegi (acasă sau salon), poate fi o variantă ieftină sau cu un cost mediu.
În mare vogă, mai nou, este IPL-ul de care mai toţi cred că face minuni. Întradevăr, pe termen scurt, observi rezultate bune. Dar pe termen lung reprezintă o investiţie financiară mult prea costisitoare pentru un lucru care nu durează veşnic (aşa cum ţi se promite). Adică nu trebuie să te laşi amăgită că vei scăpa de pilozitate definitiv - foliculul pilos se va reface după ceva vreme.
O a treia variantă este lama de ras. Este cea mai rapidă şi cea mai nedureroasă variantă. Numai că are dezavantajele ei: rezultatele durează numai câteva zile, foliculul pilos devine mai viguros, firul de păr se îngroaşă şi poate apărea şi o îndesire a părului.
Deşi creşterea părului este ceva normal, ştim cu toţi care sunt cerinţele sociale din zilele noastre, aşa că nu prea avem de ales... În schimb, putem opta pentru o metodă mai naturală şi care există din vremuri mult mai vechi decât ne-am închipui noi. Mai exact, această metodă  datează de pe vremea faraonilor şi a fost preluată în special de femeile orientale.
Metoda este reprezentată de epilarea cu pastă de zahăr.
Comparativ cu epilarea cu ceară, această metodă prezintă anumite avantaje:
- nu prezintă risc de infectare sau de iritare (pasta de zahăr se foloseşte la rece, iar în plus, zahărul are proprietăţi anti-bacteriene);
- folosindu-se la rece, nu rişti să te arzi sau să te trezeşti cu pielea descuamată;
- nu rupe firele de păr (comparativ cu ceara, care se întăreşte în jurul firului de păr şi îl poate rupe atunci când tragi);
- extrage şi firele mai scurte deoarece aderă mult mai bine;
- este naturală şi mai puţin dureroasă deoarece firul este extras în direcţia de creştere (la epilarea cu ceară, extracţia se face în sens invers creşterii firului, motiv în plus pentru care acesta se rupe mai uşor şi doare mai rău);
- firul de păr creşte apoi foarte fin, chiar după prima epilare;
- pasta se spală foarte uşor cu apă.
Singurul dezavantaj este că durează mai mult, iar dacă alegi un salon, este mai costisitoare decât epilarea cu ceară cosmetică.
Pe internet veţi găsi mai des o reţetă care include şi apă în compoziţie, dar pot spune că am încercat de 4 ori acea reţetă şi nu a reuşit niciodată. :D
Reţeta pe care ti-o recomand este următoarea:
- 200 gr zahăr alb;
- 50 ml suc de lămâie, proaspăt stors.
Preparare: Aceste 2 ingrediente se amestecă într-un vas emailat şi apoi se pun pe ochiul mic de la aragaz, la foc minim. Se amestecă din când în când în compoziţie cu o lingură pentru a reduce temperatura zahărului (se va forma o spumă care se duce în câteva secunde). În momentul în care lichidul ia culoarea mierei de albine poliflore, este gata şi se lasă să se răcească. Aveţi foarte mare grijă să nu lăsaţi compoziţia prea mult pe foc – dacă lichidul prinde o culoare prea închisă, înseamnă că zahărul s-a ars şi nu mai poate fi folosit.
Utilizare: După ce compoziţia s-a răcit puţin şi poate fi luată cu mâna, prindeţi între degete o bucată din acest caramel şi începeţi să il frământaţi până ia o culoare alb-gălbuie sidefată. Dacă este prea tare, umeziţi foarte puţin mâinile şi continuaţi să frământaţi.
Anterior epilării, îţi recomand să îţi faci o exfoliere a pielii, cu un scrub de corp (găseşti pe blog o reţetă foarte bună). Şterge apoi excesul de apă cu un prosop şi aplică pe piele un strat de pudră de talc, pentru a creşte aderarea pastei la firul de păr.
Aplică pasta cu degetele, apăsând cu putere, în sensul invers creşterii firelor de păr şi trage în sensul creşterii acestora. Îţi recomand să intinzi pielea din zona pe care o epilezi. Dacă pasta se lipeşte de piele, ia o bucăţică mică de caramel, aplică deasupra pastei lipite şi trage. Dacă tot nu poţi dezlipi, nu insista pentru că o să te doară (mai bine spală zona cu apă călduţă).
După epilare, aplică o loţiune de corp sau un ulei calmant.
Ai aici un filmuleţ care te va lămuri exact ce să faci şi cum să faci.

Îţi va lua ceva timp până prinzi dexteritatea necesară, dar o să fii incântată de rezultate!
Mult succes!

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More