vineri, 30 martie 2012

CE VRĂJI A MAI FĂCUT NEVASTA MEA... ECHO SUNSHINE :)

Sursă foto: www.ligiapop.com
Rima, altădată :)
A fost o perioadă foarte încărcată, asta pot spune de la început!
Cel mai important lucru ce mi se întâmplă de vreo lună încoace este că mi-am schimbat regimul alimentar.
Dacă de aproape 2 ani folosesc numai produse de îngrijire naturale și pe deasupra și raw, a venit și timpul unei schimbări la nivelul nutriției. Așa deci și pe nepusă masă, pe 1 Martie am decis să îmi iau adio de la vechiul regim de hrană și să îi fac loc celui nou. Unul mult mai sănătos, mai dătător de energie și viață!
Am scos din alimentație carnea (mezeluri oricum nu mai mănânc de mai bine de 1 an),  încerc să mănânc tot mai mult crud, am eliminat laptele, înlocuindu-l cu lapte vegetal (și aici posibilități sunt variate - migdale/nuci/susan/soia sau în diverse amestecuri), n-am mai mâncat dulciuri din comerț (pentru că prima masă dimineața a cam fost un ”milkshake” cu fructe sau simplu - doar fructe). Am conchis că o să mai mănânc destul de rar (1 dată cam la 2 luni) carne de pasăre sau pește, dar doar din surse foarte bine controlate (ograda de la Comarnic) :) și foarte proaspete!!
Îmi place la nebunie că am început să experimentez tot felul de mâncăruri, dulciuri și băuturi raw sau vegane - este o adevărată încântare să știi că poți face toate produsele lactate, spre exemplu, din semințe/nuci + alte câteva lucruri :)
Deocamdată, cam tot ce am gătit a plăcut și celor din jurul meu. Și încă nu mi-am suflecat eu bine mânecile. Să vezi atunci... :) Un mare plus este timpul foarte scurt pe care am ajuns să îl petrec în bucătărie, preparând mâncarea. 
În altă ordine de idei, duminica trecută am fost la Târgul Raw Generation, realizat de Ligia Pop - o încântare, la propriu. O grămadă de expozanți, o grămadă de vizitatori - chiar nu mă așteptam. Poate data viitoare se va desfășura totuși într-un spațiu mai mare și mai aerisit. La ora 13:30 când am ajuns eu, nu aveai unde să mai arunci un ac (ceea ce nu-i rău dintr-un anumit punct de vedere)... Am mâncat pentru prima dată sărmăluțe raw, făcute de Marina - mi s-au părut demențiale!! În poză se vede cum mă duceam chitită să înșfac cu poftă o biată sărmăluță :))
Mi-ar plăcea tare mult ca la următorul târg să fiu și expozant! Sigur v-ar plăcea să găsiți acolo produse Echo Sunshine, așa-i?! Ambițios proiect!! We'll see...
Și cu asta am terminat pledoaria mea de raw, vegan și foarte puțin spre deloc din restul... :)
La capitolul produse, săptămâna aceasta, mânată de o mustrare de conștiință că m-am cam pierdut în tema nutriției, iar pasiunii mele nu i-am prea mai dat ”apă la moară”, am adus la viață două dintre produsele pe care le gândesc de la începutul anului - o cremă pentru picioare obosite/cu varice și o cremă antivergeturi pentru gravide.
În week-endul acesta mi-am propus să ”săpunesc” și vreau să fac așa:
  • un săpun pentru bebei - au cam început ăștia mici să se înmulțească în jurul meu în ultima vreme :) O fi vreun semn, mai știi?;
  • o tranșă nouă de Honey-Honey - s-a dus ca pâinea caldă calupul anterior;
  • și ”the last but not least”, vârful săpunurilor realizate prin metoda la rece - Săpunul cu Lapte de Capră. La ăsta trebuie să îmi urați succes - este mult mai greu de făcut. Dar talentata de mine se va descurca cu brio, sunt sigură!! ;)
Săptămâna asta a fost una a achizițiilor. Prima dată mi-am asigurat, deh, stomăcelul cu bunătăți de la Dried Fruits Suppliers (migdale, caju, curmale, stafide, sâmburi de floarea soarelui, quinoa, hrișcă, năut, sucuri de aloe vera și noni, pudră de roșcove și lista a continuat). Foarte profesioniști mi s-au părut + am primit și o grămadă de cadouri în colete :) Le mulțumesc încă o dată.
În al doilea rând, am făcut niște achiziții mai importante. Știți că mă cam amenința Ana vara trecută că ea nu mai are loc în frigider de produsele mele. Ei, vine iar căldura și i-a ascultat Domnul ruga, să zicem așa - de acum are și ea unde să își pună mâncarea, iar eu tot ce Echo Sunshine-uiesc :D. Pe lângă asta, de acum o să am un ajutor de nădejde când o să îmi prepar eu prăjiturele, și pateuri, și lăptic vegan, și tot felul de bunătățuri din astea ”verzi”.
La atâta efort depus în perioada asta trebuia să iau și eu o pauză și să vă mai povestesc una-alta, așa, ca să nu ziceți că stau degeaba sau că v-am uitat!! :)
So, vă doresc zile cum vă e vouă mai pe suflet, dar mai presus de toate, să fie bune!
Hugs!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More