miercuri, 25 ianuarie 2012

"Din văzduh cumplita iarnă cerne norii de zăpadă"

A venit în sfârșit iarna adevărată, cu zăpadă, aer curat și rece și troiene care scârțâie zgribulite sub bocanci. Am așteptat-o cam mult anul acesta, dar nu-i niciodată târziu. 
Iar pentru a contracara gerul și viscolul din zilele astea, am 2 prieteni de nădejde: sarea de baie Hapciu” și crema de corp louflee :)
Sarea de baie “Hapciu face miracole pentru mine atunci când simt primele semne de răceală.
Sarea de mare este foarte bogată în minerale benefice organismului uman. Pentru a mări efectul pozitiv al acesteia i-am adăugat:
pulbere de ceai verde cu efect imunostimulator și detoxifiant;
- ulei de cocos pentru hidratare și proprietățile antibacteriene;
argilă albastră de Râciu, care este recunoscută ca fiind cea mai tămăduitoare argilă din lume, plasându-se pe primul loc ca și conținut de minerale și oligoelemente;
lapte praf cu dublu rol: (I) hrănește și catifelează pielea, (II) asigură dispersia uleiului de cocos în toată apa de baie;
glicerină vegetală  pentru a spori hidratarea pielii și reținerea în piele a principiilor active din aceast “remediu
Pentru această sare de baie am ales uleiuri esențiale indicate în lupta cu răceala:  eucalipt, lime, salvie și cimbru. Aburii încărcați cu vaporii de ulei esențial vor pătrunde în căile respiratorii și vor avea un efect de curățare, dezinfectare și degajare a acestora.
Sarea de baie "Hapciu" se poate folosi pentru baie în cadă (se va face un duș în prealabil pentru curățarea pielii) - 2-3 pumni de sare dizolvată în apă. Se poate face și baie la picioare (se va dizolva aceeași cantitate de sare în 10 litri de apă fierbinte - la limita suportabilității). Ambele băi pot dura între 20-30 min.
Atenție! Nu vor folosi această sare de baie persoanele care prezintă alergii la unul din ingrediente, de gravidele și copii până în 4 ani.

Crema de corp louflee este un adevărat balsam pentru piele în această perioadă. 

Multe persoane mă întreabă de unde știu ce să pun într-un anumit produs de îngrijire. Eu mi-am îmbunătățit rețetele treptat, studiind continuu despre afecțiuni, remedii naturiste, proprietăți ale unturilor, uleiurilor, extractelor și activelor vegetale. La acestea se poate adăuga și un anumit simț/inspirație/talent (cum vrei tu să îl numești).
În compoziția acestei creme foarte apreciate, se regăsesc următoarele ingrediente minunate:
- Untul de Shea, care face minuni pentru tegument, iarna. Are un efect protector, încălzește pielea prin activarea microcirculației, are o acțiune puternică de hidratare și de reparare. 
- Uleiul de sâmburi de struguri este recunoscut pentru aportul de antioxidanți, iar vanilia de Bourbon îmbogățește preparatul cu principiile sale, dar și prin aroma suavă. 
- Un alt unt nobil este untul de cacao. Acesta combate îmbătrânirea pielii, previne și tratează vergeturile (la fel ca și untul de Shea, de altfel).
Uleiul de susan protejează pielea de factori agresori externi, este un emolient excelent și previne acumularea de grăsimi pe piele.
Uleiul de cocos este un aliat pe timpul iernii prin refacerea filmului hidrolipidic după baie și împreună cu celelalte unturi și uleiuri din cremă, ameliorează și tratează eczemele, dermatitele sau rănile.
Uleiul de germeni de grâu este un ulei foarte bogat și hrănitor, cu proprietăți de  regenerare a pielii și de atenuare a cicatricilor și vergeturilor.
- Uleiul de gălbenele are rol epitelizant, calmant, antiedematos, de reducere a fragilității capilare și de îmbunătățire a circulației periferice.
- Am folosit pentru această cremă ulei esențial de lavandă, ylang-ylang și mentă. Acestea au efecte comune de calmare, hidratare, imunostimulatoare și tratare a răcelilor.
- Pentru o conservare naturală a cremei și pentru efectele pozitive asupra pielii, această cremă este îmbogățită cu vitamina A și E.
Eu folosesc această cremă atât pentru corp, cât și pentru mâini.


Și pentru că sănătatea trebuie abordată dintr-o perspectivă completă, fă o plimbare în aer liber de 2 ori pe săptămână, hidratează-te corespunzător, mănâncă multe fructe bogate în vitamina C și legume proaspete (întregi sau sub formă de sucuri), miere de albine, propolis și ceaiuri calde (de tei, sunătoare, salvie, cimbru sau mentă), fibre din cereale integrale, semințe și nuci crude. 






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More