vineri, 30 martie 2012

CE VRĂJI A MAI FĂCUT NEVASTA MEA... ECHO SUNSHINE :)

Sursă foto: www.ligiapop.com
Rima, altădată :)
A fost o perioadă foarte încărcată, asta pot spune de la început!
Cel mai important lucru ce mi se întâmplă de vreo lună încoace este că mi-am schimbat regimul alimentar.
Dacă de aproape 2 ani folosesc numai produse de îngrijire naturale și pe deasupra și raw, a venit și timpul unei schimbări la nivelul nutriției. Așa deci și pe nepusă masă, pe 1 Martie am decis să îmi iau adio de la vechiul regim de hrană și să îi fac loc celui nou. Unul mult mai sănătos, mai dătător de energie și viață!
Am scos din alimentație carnea (mezeluri oricum nu mai mănânc de mai bine de 1 an),  încerc să mănânc tot mai mult crud, am eliminat laptele, înlocuindu-l cu lapte vegetal (și aici posibilități sunt variate - migdale/nuci/susan/soia sau în diverse amestecuri), n-am mai mâncat dulciuri din comerț (pentru că prima masă dimineața a cam fost un ”milkshake” cu fructe sau simplu - doar fructe). Am conchis că o să mai mănânc destul de rar (1 dată cam la 2 luni) carne de pasăre sau pește, dar doar din surse foarte bine controlate (ograda de la Comarnic) :) și foarte proaspete!!
Îmi place la nebunie că am început să experimentez tot felul de mâncăruri, dulciuri și băuturi raw sau vegane - este o adevărată încântare să știi că poți face toate produsele lactate, spre exemplu, din semințe/nuci + alte câteva lucruri :)
Deocamdată, cam tot ce am gătit a plăcut și celor din jurul meu. Și încă nu mi-am suflecat eu bine mânecile. Să vezi atunci... :) Un mare plus este timpul foarte scurt pe care am ajuns să îl petrec în bucătărie, preparând mâncarea. 
În altă ordine de idei, duminica trecută am fost la Târgul Raw Generation, realizat de Ligia Pop - o încântare, la propriu. O grămadă de expozanți, o grămadă de vizitatori - chiar nu mă așteptam. Poate data viitoare se va desfășura totuși într-un spațiu mai mare și mai aerisit. La ora 13:30 când am ajuns eu, nu aveai unde să mai arunci un ac (ceea ce nu-i rău dintr-un anumit punct de vedere)... Am mâncat pentru prima dată sărmăluțe raw, făcute de Marina - mi s-au părut demențiale!! În poză se vede cum mă duceam chitită să înșfac cu poftă o biată sărmăluță :))
Mi-ar plăcea tare mult ca la următorul târg să fiu și expozant! Sigur v-ar plăcea să găsiți acolo produse Echo Sunshine, așa-i?! Ambițios proiect!! We'll see...
Și cu asta am terminat pledoaria mea de raw, vegan și foarte puțin spre deloc din restul... :)
La capitolul produse, săptămâna aceasta, mânată de o mustrare de conștiință că m-am cam pierdut în tema nutriției, iar pasiunii mele nu i-am prea mai dat ”apă la moară”, am adus la viață două dintre produsele pe care le gândesc de la începutul anului - o cremă pentru picioare obosite/cu varice și o cremă antivergeturi pentru gravide.
În week-endul acesta mi-am propus să ”săpunesc” și vreau să fac așa:
  • un săpun pentru bebei - au cam început ăștia mici să se înmulțească în jurul meu în ultima vreme :) O fi vreun semn, mai știi?;
  • o tranșă nouă de Honey-Honey - s-a dus ca pâinea caldă calupul anterior;
  • și ”the last but not least”, vârful săpunurilor realizate prin metoda la rece - Săpunul cu Lapte de Capră. La ăsta trebuie să îmi urați succes - este mult mai greu de făcut. Dar talentata de mine se va descurca cu brio, sunt sigură!! ;)
Săptămâna asta a fost una a achizițiilor. Prima dată mi-am asigurat, deh, stomăcelul cu bunătăți de la Dried Fruits Suppliers (migdale, caju, curmale, stafide, sâmburi de floarea soarelui, quinoa, hrișcă, năut, sucuri de aloe vera și noni, pudră de roșcove și lista a continuat). Foarte profesioniști mi s-au părut + am primit și o grămadă de cadouri în colete :) Le mulțumesc încă o dată.
În al doilea rând, am făcut niște achiziții mai importante. Știți că mă cam amenința Ana vara trecută că ea nu mai are loc în frigider de produsele mele. Ei, vine iar căldura și i-a ascultat Domnul ruga, să zicem așa - de acum are și ea unde să își pună mâncarea, iar eu tot ce Echo Sunshine-uiesc :D. Pe lângă asta, de acum o să am un ajutor de nădejde când o să îmi prepar eu prăjiturele, și pateuri, și lăptic vegan, și tot felul de bunătățuri din astea ”verzi”.
La atâta efort depus în perioada asta trebuia să iau și eu o pauză și să vă mai povestesc una-alta, așa, ca să nu ziceți că stau degeaba sau că v-am uitat!! :)
So, vă doresc zile cum vă e vouă mai pe suflet, dar mai presus de toate, să fie bune!
Hugs!

luni, 19 martie 2012

Targul Raw Generation

Printre lucrurile pe care mi le-am propus să le fac anul acesta se numără și o alimentație mai sănătoasă. Nu zic că înainte mâncam cine știe ce prostii, dar tot timpul este loc de mai bine. ;)
Așadar, Târgul Raw Generation este un eveniment pe care, personal, îl aștept cu nerăbdare de la începutul anului!!! Și uite că acum vine, bate la usă și se întâmplă exact duminica aceasta, 25 Martie! 
Am descoperit-o pe Ligia Pop anul trecut, când încă tatonam noțiunile de ”raw” și ”vegan”. Și de atunci, am tot urmărit cu interes toate rețetele pe care le posta pe site-ul ei, împreună cu toate informațiile despre acest stil de nutriție. M-a atras foarte mult abordarea Ligiei cu privire la alimentația vegană, o abordare ”neinvazivă”, pe care nu o simți ca pe o necesitate, o abordare deschisă, dăruită cu mult drag.
Așa că am acceptat cu mare plăcere să devin colaborator media al evenimentului, care se află deja la a IV-a ediție.
În cadrul târgului se vor întâmpla o sumedenie de lucruri frumoase: seminarii, workshop-uri, ateliere, va fi realizat chiar și un colț al copiilor.
Și pentru că Târgul Raw Generation promovează  nu numai un regim alimentar sănătos, ci un întreg stil de viață, vor fi prezenți mulți expozanți, din foarte multe domenii, de la care veți putea achiziționa ce vă face poftă. :)
Deci, vă invit la Târg cu mic cu mare duminica aceasta. Simplul fapt că acest loc va aduna laolaltă oameni pasionați și deschiși la suflet, este un motiv pentru care acest eveniment o să vă facă plimbarea de duminică mai plăcută.
Pentru mai multe detalii legate de locul de desfășurare, expozanți și evenimentele ce vor avea loc, accesează site-ul oficial al Târgului Raw Generation, aici.
Ne vedem acolo! ;)

joi, 1 martie 2012

Să vină Primăvara!!

Sursa: www.idealdecor.ro
Ador zilele acestea, cu multe flori, multă voioșie, oameni care parcă se scutură de zăpezile iernii și încep să simtă, să trăiască, să plănuiască, să fie mai inspirați, mai zâmbitori, mai plini de viață!
Vă doresc să vă mențineți bucuria în suflet, să fiți pozitivi, să iubiți, să fiți energici și să primiți în viața voastră toate lucrurile frumoase și bune!
Vă îmbrățișez cu drag!
Echo Sunshine


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More