marți, 31 mai 2011

Epilarea cu zahăr


Sursă imagine:www.promoafaceri.com
Eu şi durerea nu ne prea înţelegem... Aşa că atunci când vine vorba de epilare, este o problemă! La ceară mai rezist cum rezist, dar dacă vreţi să mă „torturaţi”, apropiaţi de mine un epilator şi o să vedeţi rezultatul :)
Deşi persoanele în cauză" cunosc metodele pe care le au la îndemână pentru a realiza acest proces, revin cu o scurtă prezentare a acestora.
Cea mai cunoscută metodă este epilarea cu ceară cosmetică. Beneficiile ar fi că este destul de rapidă şi are rezultate mulţumitoare, care durează ceva timp (în funcţie de fiecare persoană în parte).  Ca şi preţ, în funcţie de opţiunea pe care o alegi (acasă sau salon), poate fi o variantă ieftină sau cu un cost mediu.

vineri, 20 mai 2011

Tipurile de ten şi cum se tratează corect

Sursă imagine: www.ziaresireviste.ro
De ceva vreme mă preocupă următoarea problemă: cum se tratează diferitele tipuri de ten
În urma întrebărilor adresate de unele şi unii dintre voi, am hotărât să pornesc la o documentare mai minuţioasă, care să ofere răspunsuri într-o manieră „integrată” (mie îmi place să găsesc toate informaţiile într-un loc, nu să stau să alerg după răspunsuri în "n" părţi).
Şi ca să avem un punct de plecare, să încep prin a-ţi spune că o piele sănătoasă are nevoie de produse nutritive, hidratante şi emoliente. Dacă termenii de "nutritiv" şi "emolient" sunt înţeleşi bine, nu acelaşi lucru se poate spune despre "hidratant" (care nu este egal cu a conţine apă). Produsele hidratante au în compoziţia lor ingrediente antioxidante, antiiritante, skin identical (asemănătoare compoziţiei pielii) şi cell communicating (comunică celulelor pielii să arate, să funcţioneze şi să se comporte cât mai aproape de cum ar face o celulă sănătoasă şi opresc anumite substanţe din a comunica celulelor să se comporte anormal).

luni, 9 mai 2011

Uleiurile esentiale - fişa tehnică!

 Uleiurile esenţiale se folosesc atât pentru a înmiresma produsele cosmetice, cât şi pentru diversele beneficii pe care le pot aduce, în sine, acestora sau în aromoterapie.
 Ca şi principii de utilizare a uleiurilor esenţiale, deşi repet recomandările pe care le-am făcut şi cu prilejul altor postări, te-aş ruga să reţii următoarele aspecte:  
- se utilizează numai uleiuri esenţiale pure. Uleiul nu este pur dacă picurând un strop pe o coală de hârtie, lasă o urmă uleioasă. Uleiurile volatile sau aromatizate NU sunt uleiuri esenţiale! În funcţie de planta din care sunt obţinute, uleiurile esenţiale diferă ca preţ.
 - în funcţie de recomandări, foloseşte mai degrabă, cantitatea minimă decât cea maximă; 
- evită utilizarea lor internă (adresează-te medicului înainte); 

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More